Vijesti

 

HAK RADIONICA „VIDI I KLIKNI“

 

VILA PRIČALICA KATJA ROMAC U NAŠEM VRTIĆU“

 

POSJET VATROGASACA IZ SVETE NEDELJE

 

KOLEKTIVNA SADNJA DRVEĆA - "ZASADI DRVO, NE BUDI PANJ"

 

IZLET U SLAVONIJU

 

OBILJEŽAVANJE DANA KRAVATE

 

FAŠNIK U SAMOBORU I SVETOJ NEDELJI

 

EKO AKTIVNOSTI U NAŠEM VRTIĆU

 

KLUPICA PRIJATELJSTVA

. Klupicu prijateljstva oslikala su djeca i odgojitelji odgojne skupine Leptirići iz Svete Nedelje. Ostatak obavijesti možete pročitato ovdje.

 

PREDSTAVA "PEPELJUGA" U KAZALIŠTU TREŠNJA

. Uz  pomoć naše kuharice pripremili smo slasne i zdrave muffine. Recept se nalazi u prilogu.

 

IZRADA ZDRAVIH MUFFINA

. Uz  pomoć naše kuharice pripremili smo slasne i zdrave muffine. Recept se nalazi u prilogu.

 

POSJET ZUBARA

.Jednoga dana u naš vrtić zube nam je došla pregledati zubarica Ana i od tad zube obavezno peremo svakoga dana.

 

IZLET KLJUČIĆ BRDO

.

 

POSJET KRAŠOGRADU

.

 

DANI KRUHA U DJEČJEM VRTIĆU OSMIJEH

Kao i svake godine u našem vrtiću obilježili smo Dane kruha. Kod kuće smo ispekli raznovrsne krušne proizvode koje smo blagoslovili uz naše svećenike.

 

PROJEKTNI DAN EKO - ŠKOLE DJEČJEG VRTIĆA OSMIJEH
Dječji vrtić Osmijeh iz Samobora od svog osnivanja 2006. godine promišlja, djeluje i živi u smjeru što kvalitetnijeg načina života. Ekološko osvještavanje djece i odraslih postalo je svakodnevica u neposrednom odgojno – obrazovnom radu s djecom svih dobnih skupina. Kako bi s ekološkim akcijama i projektima izašli iz okvira ustanove, u studenom 2013. godine povezali smo se s Udrugom Lijepa naša i započeli uspješnu suradnju. Zahvaljujući uspješnoj primjeni načela i metodologije 7 programskih koraka ove godine bi trebali steći status Eko-škole.

Dječji vrtić Osmijeh organizirao je Projektni dan Eko-škole 3. travnja 2014. godine. To je dan kada je u oba naša objekta (u Hrastini i u Svetoj Nedelji) bilo organizirano druženje djece, roditelja, odgojitelja i ostalih djelatnika vrtića kroz Uskrsnu radionicu. Izrađivali su se proljetni aranžmani od prirodnina i otpada. Želja nam je bila osvijestiti roditelje i djecu da otpad možemo iskoristiti za izradu uporabnih i ukrasnih predmeta. U sklopu Projektnog dana organizirali smo aukcijsku prodaju naših uradaka, a od prikupljenog novca planiramo osigurati materijale i sredstva za nove aktivnosti u sklopu Eko-škole. Također, naše eko-patrole upozorile su djecu i roditelje o važnosti prikupljanja, odvajanja i zbrinjavanja otpada.

21.3.2014.

Djeca skupine „Suncokreti“, u sklopu aktivnosti vezanih uz Eko – školu, posjetila su Reciklažno dvorište tvrtke Komunalac d.o.o. Samobor. Srdačno su nas dočekali djelatnici Komunalca, koji su djeci pokazali i objasnili princip razvrstavanja otpada. Djeca su bila oduševljena viđenim, a najatraktivniji im je elektronički otpad (prepoznaju i imenuju dijelove računala, telefona, mobitele i sl.). Na kraju nas je teta Ana (djelatnica Komunalca) počastila slatkišima i sokom. Bilo je to još jedno ugodno druženje, a ponešto smo novo i naučili.

11.3.2014.

Djeca skupine „Suncokreti“ bila su na Dječjoj TV i snimila spot za pjesmu „Ruka“. Družili smo se s našom prijateljicom Unom Zima.

1.3.2014.

Djeca skupine „Pčelice“ predstavljala su na Svetonedeljskom Fašniku naš vrtić. Iza njih nastupala su djeca našeg zbora i izvela pjesme „Osmijeh“ i „Ruka“. Zajedno smo se družili i uživali u krafnama i sokićima.

23.2.2014.

Djeca skupine "Suncokreti" sudjeluju na Samoborskom fašniku.

Siječanj 2014.

Ugostili smo svećenika Branimira Budinskog koji je blagoslovio prostorije vrtića kao i sve nas koji koristimo te prostore u ulozi djelatnika ili korisnika.

Djeca skupine „Suncokreti", u pratnji svojih odgojiteljica, posjetila su župu Krista Kralja u Domaslovcu.

14.12.2013.

Zbor Dječji vrtić Osmijeh sudjeluje na Dječjem festivalu „Božić dolazi" u Samoboru s pjesmama „Osmijeh" i „Ruka".

Prosinac 2013.

U suradnji s roditeljima i djecom organizirali smo Božićnu radionicu u objektu u Hrastini i Svetoj Nedelji, a djeca skupine „Pčelica" pripremila su za svoje roditelje prigodni scensko – glazbeni program.

10.12.2013.

U goste nam dolazi Lutkarski studio Kvak. Pogledali smo predstavu „Božićna slagalica". Poruka predstave je: „Bez obzira na to koliko smo mali, veliki, slavni ili siromašni, svi možemo biti radosni!"  

6.12.2013.

Posjetio nas je Sv. Nikola i donio prigodne darove, a mi smo mu pripremili kraći glazbeno-scenski program.

24.11.2013.

Zbor Dječji vrtić Osmijeh sudjeluje na Hrvatskom dječjem festivalu Zagreb, 2013. s pjesmom „Ruka".

21.11.2013.

Udruga Lijepa naša Dječjem vrtiću Osmijeh izdaje potvrdu o uključenju u međunarodni program Eko – škole.

Potvrda o uključenju u međunarodni projekt ekoškole

28.10.2013.

U suradnji s mr. sc. Miljenkom Cvjetičanin, dr. med., a u cilju očuvanja i unapređenja zdravlja djece predškolske dobi organizirali smo preglede (screening testove) donjih ekstremiteta i stopala po odgojnim skupinama. Nakon realizacije istog organizirane su pojedinačne konzultacije s roditeljima u poslijepodnevnim satima u prostorijama dječjeg vrtića.

17.10.2013.

Na HRT-u u emisiji „Dobro jutro, Hrvatska!" prikazana je reportaža koja je dan ranije snimana u vrtiću. Bilo nam je drago vidjeti se na televiziji (Baš smo si zgodni!)

16.10.2013.

U objektu u Hrastini i u objektu u Svetoj Nedelji organizirali smo svečanost povodom Dana kruha te smo ugostili župne svečenike kako bi blagoslovili pekarske proizvode, nas i prostor u kojem boravimo.

16.10.2013.

U objektu u Hrastini započeli smo s projektom „Naučimo četkati zube" pod vodstvom dr. Ivana Gabriše. Dobili smo četkice i paste, a bili smo uzbuđeni jer su nas snimali kamermani s televizije.

10.10.2013.

U skupini „Pčelice" pod vodstvom stomatologa dr. Ivana Gabriše proveli smo projekt „Naučimo četkati zube". Dobili smo četkice i paste za zube, a naučili smo pravilno četkati zube.

3.10.2013.

Bili smo na izletu u Jastrebarskom i Budrovcima. Vidjeli smo dvorac i imanje oko dvorca te smo čuli priču o povijesti dvorca (tko je sve tamo živio i kako se tada živjelo). Posjetili smo i crkvu Sv. Juraja u Budrovcima, gdje nam je teta Sanja ispričala legendu o Sv. Juraju. Na imanju Contessa smo vidjeli konje, pse i koze. Čuli smo priču kako se nekada ovdje živjelo, a vidjeli smo lovačku sobu, salon, dječju sobu, kuhinju, stari dučan i blagavaonicu. U potkrovlju smo se presvlačili u princeze i vitezove, otplesali smo stari dvorski ples, a zatim smo išli na ručak koji su nam poslužili naše sluge. Bilo nam je zanimljivo i poučno.

2.9.2013.

Započela je nova pedagoška godina 2013./2014.

1.7.2013.

Obilježili smo ulazak u EU.

26.04.2013.

Djeca iz grupe Suncokreti išla su na izlet u Eko-park Kraš u mjestu Bratina. Bilo nam je lijepo i zanimljivo. Svašta smo naučili, a sve to kroz igru i dobru zabavu.